Batterisikkerhet

BATTERIENE SKAL BEHANDLES RIKTIG OG MED RESPEKT!

Selv om batteriene er brukt, er det fortsatt en liten brannrisiko. Noe av innholdet i de brukte batteriene kan også lekke ut. Derfor vil vi som står bak Batterijakten komme med noen sikkerhetsregler som minimerer risikoene.

TEIP POLENE PÅ BATTERIENE MED EN GANG!

Når flere brukte batterier oppbevares sammen, er det en risiko for at polene deres kommer i kontakt med hverandre. Da kan batteriene begynne å generere varme, spesielt knappcellebatterier, 9-voltsbatterier og batterier som er laget av litium– og i verste fall kan det begynne å brenne. Dette unngår dere når dere teiper over polene. Husk å gjøre dette så fort som mulig. Dere kan bruke helt vanlig husholdningsteip for å teipe batteriene.

HUSKELISTE:

  • Alle litium-batterier skal teipes (ofte merket Litium eller Li-Mn).

  • Alle knappcellebatterier skal teipes (de små runde metalliske batteriene). NB: Hele oversiden og undersiden av disse batteriene bør teipes, så bruk vanlig husholdningsteip på disse så de blir godt nok dekket.

  • Alle 9-volts batterier skal teipes (de litt store batteriene med en pluss– og minuspoler på den ene enden, brukes ofte i røykvarslere). Den gule teipen er litt liten til disse batteriene, så det er smart å bruke husholdningsteip også her.

  • Teip brannfarlige batterier så fort som mulig!

  • Alkaliske batterier (de vanligste) er ikke like brannfarlige som litium-batterier, men bør også teipes.

  • Hvis et batteri ikke er merket med hvilken type batteri det er, så anbefaler vi å teipe batteriet for å være på den sikre siden.

SE DENNE VIDEOEN FRA BATTERIRETUR OM Å TEIPE BATTERIER.

UNNGÅ FARLIG BATTERIINNHOLD!

Noen batterier, og da spesielt gamle batterier, kan lekke ut farlig innhold hvis de ikke blir behandlet riktig. Dersom det samles inn batterier som lekker, er det viktig at dere bruker hansker og oppbevarer batteriet på et sikkert sted. Deretter må batteriene leveres til en miljøstasjon så raskt som mulig av sikkerhetsmessige årsaker.

Om du kommer i kontakt med batteriinnhold, gjelder følgende:

  • Om du får batteriinnhold på huden, skal huden umiddelbart nøytraliseres med såpe. Skyll deretter huden grundig med vann.

  • Om du får batteriinnhold i øynene, må du skylle grundig med rent vann og kontakte lege med en gang.

  • Om noen skulle svelge et batteri eller batteriinnhold – ta umiddelbart kontakt med lege.

HVIS DERE SAMLER STORE MENGDER:

Unngå så langt det er mulig å oppbevare store mengder med batterier hjemme eller på skolen om gangen, da det kan være brannfarlig. Pass ekstra godt på at batteriene er teipet. Teip batteriene så fort som mulig, helst med en gang, og lever til nærmeste Clas Ohlson-butikk eller gjenvinningsstasjon fortløpende.

Slik kan man teipe batterier:

Alle knappcellebatterier skal teipes så hele +-polen (oversiden og undersiden) dekkes av teipen.

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk
Laster inn

Vi tar ditt personvern på alvor

Vi bruker Cookies til å holde deg innlogget og informasjon knyttet til din bruker. Dette er nødvendige for å få nettsiden til å fungere. I tillegg ønsker vi å spore trafikk. Du kan lese mer om personvern her.

404...